(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada maxsus ehtiyojga ega bolalarning ijtimoiy ko‘nikmalarini shakllantirish jarayonida psixologik yordamning ahamiyati tahlil qilinadi. Ijtimoiy integratsiya va individual rivojlanishga ta’sir qiluvchi psixologik omillar ko‘rib chiqilib, pedagogik va terapevtik yondashuvlarning samaradorligi o‘rganiladi. Maxsus ehtiyojga ega bolalarning psixologik holatini baholash va ularni qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari, shuningdek, ijtimoiy munosabatlarda muvaffaqiyatga erishish uchun zarur bo‘lgan ko‘nikmalarni rivojlantirishda psixologik xizmatlarning roli chuqur tahlil qilinadi. Maqola ilmiy nazariy asoslar bilan birga, amaliy tavsiyalarni ham o‘z ichiga oladi, bu esa mutaxassislar va pedagoglar uchun qo‘llanma bo‘lib xizmat qiladi.