(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining ta’lim jarayonida qo‘llanishi, ularning didaktik hamda pedagogik afzalliklari atroflicha o‘rganiladi. Sun’iy intellektning ta’limda tutgan o‘rni, o‘quvchilarga individual yondashuvni ta’minlashdagi imkoniyatlari, bilimlarni nazorat qilish jarayonini avtomatlashtirish hamda o‘qituvchiga yordamchi sifatidagi afzalliklari tahlil qilinadi. Shuningdek, dunyo tajribasi va mahalliy amaliyotdan misollar keltirilib, O‘zbekiston ta’lim tizimida sun’iy intellekt vositalarini joriy etishning istiqbollari yoritiladi.