(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
mazkur maqolada o‘quvchilar va yoshlar orasida o‘qish madaniyatini shakllantirish hamda unga kreativ yondashuvning ijtimoiy va pedagogik ahamiyati yoritilgan. O‘qishga bo‘lgan qiziqishni oshirish, kitobxonlikni targ‘ib qilish va bu orqali ma’naviy hamda intellektual rivojlanishni ta’minlash masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, zamonaviy pedagogik yondashuvlar, innovatsion metodlar va kreativ vositalar orqali o‘qish madaniyatini chuqurlashtirish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Ushbu jarayonning ijtimoiy tarbiya va shaxs kamolotidagi o‘rni ilmiy-nazariy hamda amaliy nuqtai nazardan asoslab berilgan.