(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqola “O‘smirlar uchun samarali taʼlim metodlarini aniqlash va taʼlim jarayonini optimallashtirishga yordam beruvchi usul va omillar” mavzusiga bag‘ishlangan. Tadqiqotning maqsadi — o‘smir yoshidagi o‘quvchilarning psixologik xususiyatlarini inobatga olgan holda ularning o‘quv faoliyatini samarali tashkil etish va taʼlim jarayonini optimallashtirish imkonini beruvchi metod hamda omillarni aniqlashdan iborat. Ishda o‘smirlarning motivatsiya darajasi, shaxsiy o‘ziga ishonch, muloqotga ehtiyoj, emotsional barqarorlik kabi psixologik omillar o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, shaxsga yo‘naltirilgan, muammoli o‘qitish, hamkorlikda o‘qish, raqamli taʼlim va refleksiv yondashuv kabi metodlar o‘smirlarning ichki motivatsiyasini kuchaytiradi, o‘z fikrini erkin ifoda etish va mustaqil qaror qabul qilish ko‘nikmalarini rivojlantiradi. Ushbu natijalar o‘qituvchilarga o‘smirlarning psixologik xususiyatlarini hisobga olgan holda taʼlim jarayonini yanada samarali tashkil etishda amaliy yordam beradi.