(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada tabiiy fanlarni o‘qitishda STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) yondashuvining samaradorligi yoritilgan. Maqolada boshlang‘ich ta’lim jarayonida o‘quvchilarning ijodiy va mantiqiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishda fanlararo integratsiya, amaliy topshiriqlar va innovatsion texnologiyalarni qo‘llashning ahamiyati tahlil etiladi. Shuningdek, o‘qituvchi faoliyatida STEAM metodikasini to‘g‘ri joriy etish uchun zarur bo‘lgan pedagogik va metodik shart-sharoitlar ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, tabiiy fanlarni STEAM asosida o‘qitish o‘quvchilarda fanga bo‘lgan qiziqishni oshiradi, mustaqil fikrlash, muammoni yechish va innovatsion g‘oyalarni ilgari surish ko‘nikmalarini shakllantiradi. Maqola yakunida ushbu yondashuvni o‘quv jarayoniga keng tatbiq etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.