(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
mazkur maqolada zamonaviy texnologiyalarning yoshlar hayotiga ko‘rsatadigan ijobiy va salbiy ta’sirlari tahlil etilgan. texnologik taraqqiyot sharoitida yoshlarning axborotga bo‘lgan ehtiyoji, internet va raqamli vositalardan foydalanish darajasi, shuningdek, texnologiyalar ta’sirida yuzaga keladigan ijtimoiy, psixologik va madaniy o‘zgarishlar o‘rganilgan. maqolada texnologiyalar ta’sirining ijobiy jihatlari — ta’lim jarayonining samaradorligi, global axborot makoniga kirish imkoniyati, ijodkorlik va mustaqil fikrlashni rivojlantirishi bilan birga, salbiy oqibatlar — internet qaramligi, axborot ifloslanishi va ijtimoiy begonalashuv masalalari ham ko‘rib chiqilgan. yakunda yoshlarga texnologiyalardan samarali va mas’uliyatli foydalanish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.