(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining matematika fanini o‘qitishdagi xorijiy amaliyotlari va ularni O‘zbekiston ta’lim tizimiga moslashtirish masalalari yoritilgan. Tadqiqot jarayonida AQSh, Buyuk Britaniya, Finlyandiya va Janubiy Koreya tajribalari tahlil qilinib, ularning o‘quv jarayonidagi afzalliklari, pedagogik yondashuvlari hamda natijalari o‘rganildi. Shuningdek, O‘zbekiston ta’lim tizimida SI texnologiyalarini joriy etishning mavjud holati, imkoniyatlari va muammolari tahlil qilindi. Maqolada taqqoslama-tahliliy, kuzatuv, kontent-tahlil va modellashtirish metodlari qo‘llanilgan bo‘lib, xorijiy tajribalarni milliy ta’lim tizimiga integratsiya qilish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, SI asosidagi o‘qitish metodikalari o‘quvchilarning individual o‘zlashtirish xususiyatlarini hisobga olib, matematika fanini o‘qitish samaradorligini sezilarli darajada oshiradi.