(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Maqolada raqamli texnologiyalar davrida yoshlarning ijtimoiylashuv jarayoniga ta’sir ko‘rsatuvchi omillar, xususan diniy va axloqiy tarbiyaning o‘rni chuqur tahlil qilingan. Internet, ijtimoiy tarmoqlar va raqamli ta’lim platformalari yoshlarning dunyoqarashi, qadriyatlari hamda xulqatvoriga qanday ta’sir etayotgani ilmiy asoslarda yoritiladi. Shuningdek, oila, maktab, diniyma’rifiy muassasalar va ommaviy axborot vositalarining ijtimoiylashuvdagi o‘rni haqida fikr yuritiladi. Maqolada raqamli madaniyat, diniy-axloqiy immunitet va yoshlarning ma’naviy yetukligini ta’minlashning dolzarb yo‘nalishlari ochib beriladi.