(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu tezisda bo‘lajak pedagoglarning kasbiy faoliyatida raqamli kompetensiyalarni shakllantirish va rivojlantirishning amaliy vositalari tahlil qilingan. Raqamli ta’lim muhiti, xalqaro kompetensiya modellari (DigCompEdu, TPACK, UNESCO ICT-CFT) hamda O‘zbekiston ta’lim tizimidagi integratsiya jarayonlari asosida pedagogik yondashuvlar yoritilgan. Shuningdek, raqamli savodxonlikni rivojlantirishga qaratilgan zamonaviy vositalar, platformalar va metodik tavsiyalar keltirilgan. This paper analyzes practical tools for developing and enhancing digital competencies among future teachers within their professional activities. The study highlights pedagogical approaches based on the digital learning environment, international competency frameworks (DigCompEdu, TPACK, UNESCO ICT-CFT), and integration processes within Uzbekistan’s education system. It also presents modern tools, platforms, and methodological recommendations aimed at improving digital literacy. В данной тезисе анализируются практические инструменты формирования и развития цифровых компетенций у будущих педагогов в их профессиональной деятельности. Рассмотрены педагогические подходы, основанные на цифровой образовательной среде, международных моделях компетенций (DigCompEdu, TPACK, UNESCO ICT-CFT), а также на процессах интеграции в системе образования Узбекистана. Приведены современные инструменты, платформы и методические рекомендации, направленные на развитие цифровой грамотности.