(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada vatanparvarlik tarbiyasining jamiyat hayotidagi o‘rni va ahamiyati, uning shakllanishida oila, maktab va keng jamoatchilikning tutgan o‘rni tahlil qilinadi. Muallif vatanparvarlik his-tuyg‘ularini yoshlarda shakllantirishda oilaning boshlang‘ich bo‘g‘in sifatida tutgan o‘rniga alohida e’tibor qaratadi. Maqolada shuningdek, ijtimoiy institutlar, ta’lim tizimi va ommaviy axborot vositalarining ham bu jarayondagi roli yoritiladi. Vatanparvarlikni shakllantirishda uzviylik va tizimlilik muhim omil sifatida ko‘rsatilgan.