(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqola umumtaʼlim maktablari tizimida taʼlim sifatini va samaradorligini oshirishda aksiologik yondashuvga asoslangan baholashning muhim omil sifatidagi rolini nazariy jihatdan asoslaydi. Данная статья теоретически обосновывает ключевую роль аксиологического подхода к оцениванию как важного фактора повышения качества и эффективности образования в системе общеобразовательных школa. This article theoretically substantiates the crucial role of an axiological approach to assessment as a significant factor in improving the quality and effectiveness of education within the general secondary school system.