(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf matematika darslarida sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanishning metodik asoslari yoritilgan. Sun’iy intellektning o‘quv jarayonidagi afzalliklari, o‘quvchilarning bilish faoliyatini faollashtirishdagi o‘rni hamda o‘qituvchiga metodik yordam berish imkoniyatlari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari sun’iy intellekt vositalaridan foydalanish matematika ta’limining samaradorligini oshirishi, o‘quvchilarda mustaqil fikrlash va tahliliy yondashuvni shakllantirishi mumkinligini ko‘rsatdi.