(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada tarbiya jarayonida psixologik xizmat va pedagogik hamkorlikning o‘zaro uzviy bog‘liqligi, ularning ta’lim-tarbiya samaradorligiga ta’siri hamda zamonaviy ta’lim tizimida tutgan o‘rni yoritilgan. Tadqiqot davomida kuzatish, tahlil, solishtirish, psixologik diagnostika va umumlashtirish metodlaridan foydalanilgan. Maqolada ta’lim muassasalarida psixologik xizmat faoliyatining asosiy yo‘nalishlari, o‘quvchi shaxsining ruhiy rivojlanishini qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari, pedagogik hamkorlikning zamonaviy shakllari va ularning tarbiyaviy jarayon bilan o‘zaro aloqadorligi ilmiy-nazariy jihatdan asoslab berilgan.