(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Maqolada o’quvchilarda oilaviy tadbirkorlik ko’nikmalarini shakllantirishda ishbilarmonlik mexanizmlarini tarbiyalashning amaliy shakllari, usullari va vositalari ko’rsatib o’tilgan. Maktab ta’limida iqtisodiy bilimlarni erta yoshdan boshlab shakllantirish, o’quvchilarda moliyaviy savodxonlik, ijodkorlik, tashabbuskorlik va mehnatsevarlik kabi xislatlarni rivojlantirish kerakligi isbotlab berilgan. Shuningdek, mini-loyihalar, ekskursiyalar, treninglar va simulyatsion o’yinlar orqali ishbilarmonlikni rivojlantirishga qaratilgan samarali metodlar tahlil qilib o’tilgan. Mazkur maqolada o’quvchilarni zamonaviy mehnat bozoriga tayyorlashda amaliy yordam beruvchi tavsiyalarni qamrab olgan.