(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ta’lim sohasida o’quvchilar bilan muomala qilishda oila,mahalla bilan birgalikda hamkorlik masalasini yolga qo’yish. Bunda ta’lim sohasida pedagogning o’z tarbiyalanuvchilari bilan muloqot olib borish mahoratini taqozo etadi. Biz uchun esa so’zlashishni bilish lozim. So’zlashishni, muloqot olib borishni doimo o’rganib borishi lozim. U darsni samarali olib borishni, so’zlashishni bilishi, suhbat, leksiya, hikoya qilish kabi usullaridan foydalanishi, umuman butun ta’lim-tarbiya jarayonida o’quvchilar bilan muloqotni yo’lga qo’ya olishi lozim.