(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Zamonamiz rivojlanib, ilm-fan yuksalib borayotgan bir davrda insoniyat hayotining poydevori bo‘lgan axloq, odob va tarbiyaning ahamiyati yana-da ortib bormoqda. Shu o‘rinda xalqimizning chuqur ma’noga ega bo‘lgan "Tarbiyasiz ilm – najotsiz yo‘l" degan hikmatli iborasi bejizga aytilmaganini anglab yetamiz.Ilm – bu insonni zulmatdan nurga olib chiqadigan kuchdir. Ammo bu kuch faqatgina ma’naviyat va tarbiya bilan uyg‘unlashgandagina ijobiy natija beradi. Tarbiyasiz o‘rgangan ilm esa, afsuski, insonni najot sari emas, halokat sari yetaklashi mumkin. Bunday odam bilimini yaxshi ishlarga emas, balki zararli maqsadlarga sarflash ehtimoli yuqori bo‘ladi.