(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada oila pedagogikasining yosh avlod ijtimoiylashuv jarayonidagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Maqolada oilaning bola shaxsini shakllantirishdagi asosiy pedagogik funksiyalari, ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari hamda zamonaviy davrda yuzaga kelayotgan muammolar yoritilgan. Shuningdek, yoshlarni ijtimoiy hayotga tayyorlashda ota-onalarning pedagogik madaniyatini oshirish, oilaviy qadriyatlarni mustahkamlash va davlat siyosatining bu boradagi ustuvor yo‘nalishlari tahliliy yondashuv asosida ochib berilgan.