(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada yoshlarning ijtimoiy faolligini rivojlantirishda oila pedagogikasi va ijtimoiy tarbiya tizimining o‘zaro ta’siri tahlil qilinadi. Maqolada oila muhitining shaxs kamolotiga ta’siri, ota-onaning ijtimoiy mas’uliyati hamda ijtimoiy pedagogning yoshlar bilan ishlashdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy ijtimoiy jarayonlar, global axborot oqimlari va raqamli muhit yoshlar tarbiyasiga qanday ta’sir ko‘rsatayotgani tahlil etiladi. Tadqiqot davomida yoshlarning ijtimoiy faolligini oshirishda oila, mahalla, ta’lim muassasalari hamda jamoat tashkilotlari o‘rtasidagi hamkorlikning ahamiyati ko‘rsatib beriladi. Maqola natijalari shuni ko‘rsatadiki, oila pedagogikasi tamoyillarini ijtimoiy tarbiya jarayoniga integratsiya qilish yoshlarning ijtimoiy faolligini, mas’uliyatini va fuqarolik pozitsiyasini mustahkamlashda muhim omil hisoblanadi.