(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada ijtimoiy pedagogikaning zamonaviy ta’lim-tarbiya jarayonidagi o‘rni, uning nazariy asoslari va amaliy ahamiyati tahlil qilingan. Unda shaxsning ijtimoiylashuvi, tarbiyaviy muhit, oilaning, maktabning va jamiyatning o‘zaro ta’siri, shuningdek, ijtimoiy pedagogning jamiyatdagi funksional roli yoritiladi. Maqolada ijtimoiy pedagogikaning hozirgi davr ta’lim islohotlari bilan uyg‘unlashgan jihatlari va yosh avlodni barkamol inson sifatida shakllantirishdagi o‘rni haqida ilmiy asoslangan fikrlar bayon etilgan.