(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada islom dinida oilaning tutgan o‘rni va uning muqaddasligi, shuningdek, farzand tarbiyasining ilohiy omonat sifatida baholanishi haqida so‘z yuritiladi. Oila jamiyatning tayanchi, inson kamolotining ilk maktabi sifatida e’tirof etiladi. Dinimizda har bir ota onaga farzandni Alloh tomonidan berilgan omonat sifatida qabul qilish, uni ma’naviy yetuk, axloqan pok, iymonli inson qilib voyaga yetkazish buyuriladi. Ushbu mavzuda Qur’on oyatlari, hadisi shariflar va ulug‘ allomalarimizning pand-nasihatlariga tayanilgan holda, sog‘lom oila muhitining jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni yoritib beriladi. Asarda tarbiya mas’uliyati, mehr-oqibat, sabr, halollik kabi fazilatlarning oila hayotidagi ahamiyati chuqur tahlil qilinadi.