(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu tezisda deviant xulq-atvorli bolalar bilan olib boriladigan ijtimoiy-pedagogik ishning mohiyati,asosiy yondashuvlari va samarali usullari ko’rib chiqiladi.Deviant xulq-atvorli bolalarda ijtimoiy moslashuv muammolari,pedagogik e’tiborsizlik va psixologik omillar ta’sirida shakllanadi.Shu sababli,ularning ijtimoiy integratsiyasini ta’minlash uchun alohida yondashuv talab etiladi.Shuningdek,bu tadqiqotda deviant xulq-atvorli bolalar uchun tarbiyaviy muhitni yaratish,ularni psixologik-pedagogik qo’llab quvvatlash va bu ishda oila bilan hamkorlikning ahamiyati ko’rib chiqiladi.Shu bilan birga deviant xulq-atvorli bolalar bilan ishlashda profilaktika va reabilitatsiya tadbirlarining o’rni va samaradorligi ham tahlil qilinadi.