(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarda innovatsion pedagogik tafakkurni shakllantirishning psixologik xususiyatlari tahlil qilingan. Innovatsion tafakkurning mohiyati, uni rivojlantirishga ta’sir etuvchi motivatsion, ijodiy va reflektiv omillar yoritilgan. Shuningdek, innovatsion fikrlashni rivojlantirish bosqichlari hamda amaliy shakllari – muammoli ta’lim, loyihaviy faoliyat, interfaol metodlar va reflektiv mashg‘ulotlarning ahamiyati ko‘rsatib berilgan. Maqolada o‘qituvchi shaxsining ijodiy yondashuvi, refleksiyasi va emotsional barqarorligi innovatsion pedagogik tafakkurni shakllantirishda muhim omil sifatida asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari ta’lim jarayonida bo‘lajak o‘qituvchilarning kasbiy kompetensiyasini oshirishga xizmat qiladi.