(untitled) (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada ko‘rish imkoniyati cheklangan o‘quvchilarga geometriya fanini o‘qitishda taktil usullardan foydalanish metodikasi yoritilgan. Inklyuziv ta’lim jarayonida bunday o‘quvchilar uchun dars materiallarini idrok etish va tushunish imkonini beruvchi sensor vositalarning ahamiyati tahlil qilingan. Tadqiqotda geometriya fanining asosiy mavzulari bo‘yicha taktil modellarni qo‘llash samaradorligi tajriba asosida o‘rganilib, o‘qitish sifatini oshirishga xizmat qiluvchi metodik tavsiyalar ishlab chiqilgan. Maqolada o‘qituvchilar uchun amaliy tavsiyalar ham berilgan bo‘lib, ular maxsus ehtiyojli bolalarning fazoviy tasavvurlarini rivojlantirishda muhim ahamiyat kasb etadi.