MAKTABGACHA TA’LIM SIFATINI TA’MINLASH: ZAMONAVIY STANDARTLAR VA BAHOLASH MEZONLARI (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida maktabgacha taʼlim tizimining sifatini taʼminlash masalalari, taʼlim jarayoniga zamonaviy davlat standartlari va baholash mezonlarini joriy etishning dolzarbligi yoritilgan. Shuningdek, xalqaro tajribalar asosida sifat monitoringi, pedagog kadrlar malakasini oshirish, tarbiyaviy jarayon samaradorligini oshirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar berilgan.В данной статье освещены вопросы обеспечения качества системы дошкольного образования в Республике Узбекистан, актуальность внедрения современных государственных стандартов и критериев оценки в образовательный процесс. Кроме того, на основе международного опыта представлены предложения и рекомендации по совершенствованию мониторинга качества, повышению квалификации педагогических кадров и эффективности воспитательного процесса.This article highlights the issues of ensuring the quality of the preschool education system in the Republic of Uzbekistan and the relevance of introducing modern state standards and evaluation criteria into the educational process. In addition, based on international experience, proposals and recommendations are provided for improving quality monitoring, enhancing teachers’ qualifications, and increasing the effectiveness of the educational process.