BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINI TO‘GARAKLAR ORQALI ESTETIK TARBIYASINI SHAKLLANTIRISH (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarini to‘garak mashg‘ulotlari orqali estetik tarbiyalashning mazmuni, ahamiyati va samarali yo‘llari tahlil qilinadi. Estetik tarbiyaning bola shaxsini har tomonlama kamol toptirishdagi o‘rni, to‘garak faoliyati orqali o‘quvchilarda go‘zallikni his etish, san’atga mehr uyg‘otish hamda ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirish imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, estetik tarbiya jarayonida o‘qituvchining roli va zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida tashkil etishning ahamiyati ko‘rsatib o‘tiladi.В статье анализируются содержание, значение и эффективные способы эстетического воспитания учащихся начальной школы посредством кружковой деятельности. Раскрывается роль эстетического воспитания во всестороннем развитии личности ребёнка, возможности развития у учащихся чувства прекрасного, привития любви к искусству и развития творческих способностей через кружковую деятельность. Также освещается роль учителя в процессе эстетического воспитания и важность его организации на основе современных педагогических подходов.This article analyzes the content, importance and effective ways of aesthetic education of primary school students through club activities. The role of aesthetic education in the comprehensive development of the child's personality, the opportunities for students to feel beauty, instill a love of art and develop their creative abilities through club activities are highlighted. The role of the teacher in the process of aesthetic education and the importance of organizing it based on modern pedagogical approaches are also highlighted.