O‘ZBEK MUSIQASIDA VIDEOKLIP SAN’ATINING O‘RNI (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston musiqa san’atining zamonaviy bosqichida videokliplarning tutgan o‘rni, ularning badiiy-estetik, madaniy-ma’naviy ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, videoklip san’ati orqali milliy musiqaning yangicha talqinda ifodalanishi, yosh avlod dunyoqarashiga ta’siri va raqamli texnologiyalar asosida rivojlanish tendensiyalari yoritilgan. Muallif videoklip san’atining o‘zbek estradasining shakllanishi va xalqaro maydondagi tanilish jarayonidagi rolini tahlil etadi.В статье рассматривается роль видеоклипов в современном узбекском музыкальном искусстве, их художественно-эстетическое и культурно-нравственное значение. Анализируется влияние клип-искусства на формирование нового восприятия национальной музыки, развитие цифровых технологий и расширение аудитории. Особое внимание уделено влиянию видеоклипов на имидж узбекской эстрады и её интеграцию в международное культурное пространство.This article analyzes the role of music videos in modern Uzbek musical art, focusing on their artistic, aesthetic, and cultural significance. It explores how the art of video clips transforms the perception of national music, influences youth consciousness, and evolves alongside digital technologies. The study highlights the contribution of video art to the development and international recognition of Uzbek pop music.