MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNING MA’NAVIY-MA’RIFIY QIYOFASINI SHAKLLANTIRISHNING DIDAKTIK IMKONIYATLARI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada, yangi Oʻzbekistonda maʼrifatli jamiyat barpo etishda maktabgacha taʼlim tizimida maʼnaviy-maʼrifiy ishlarni samaradorligini oshirishning ustuvor jihatlari, Maktabgacha taʼlim tizimini takomillashtirish, barkamol avlod maʼnaviy tarbiya jarayoni, pedogog-tarbiyachilar tomonidan toʻgʻri tashkil etilishi, kasbiy faoliyat jarayonida maʼnaviy-maʼrifiy islohotlar yoʻlida amalga oshirilishi lozim boʻlgan ustuvor vazifalarni amaliyotga toʻgʻri va holis tadbiq etish yuzasidan fikr-mulohazalar yuritilgan. В данной статье рассматриваются приоритетные аспекты повышения эффективности духовно-просветительской работы в системе дошкольного образования в построении просвещенного общества нового Узбекистана, совершенствование системы дошкольного образования, процесс гармоничного духовного воспитания поколения, правильная организация этого процесса педагогами, а также правильная и объективная реализация приоритетных задач, которые должны быть реализованы в процессе духовно-просветительских реформ в процессе профессиональной деятельности.This article discusses the priority aspects of increasing the effectiveness of spiritual and educational work in the preschool education system in building an enlightened society in the new Uzbekistan, the improvement of the preschool education system, the process of harmonious spiritual upbringing of the generation, the correct organization of this process by educators, and the correct and objective implementation of priority tasks that should be implemented in the process of spiritual and educational reforms in the process of professional activity.