TA’LIM SOHASINING INSONPARVARLASHUVI JARAYONIDA MUSIQA RAHBARI PEDAGOGNING KASBIY KOMPETENTLIGI (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada ta’lim sohasining insonparvarlashuvi jarayonida musiqa rahbari pedagogning kasbiy kompetentligini shakllantirish va rivojlantirish masalalari yoritilgan. Insonparvarlik tamoyillarining ta’lim jarayonida tutgan o‘rni, musiqiy tarbiya orqali o‘quvchilarda estetik did, ma’naviy barkamollik, mehr-muhabbat va bag‘rikenglikni shakllantirish imkoniyatlari tahlil qilingan. Tadqiqotda nazariy tahlil, pedagogik kuzatuv, suhbat, anketalash hamda qiyosiy tahlil metodlari qo‘llanilib, musiqa rahbarining kasbiy kompetentligining asosiy tarkibiy qismlari hamda ularning ta’limni insonparvarlashtirishdagi roli ochib berilgan.