MAKTABGACHA TA’LIMDA BOLALARGA MUSIQA MASHG‘ULOTLARI ORQALI NAFOSAT TARBIYASINI SHAKLLANTIRISH (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim jarayonida musiqa mashg‘ulotlari orqali bolalarda nafosat tarbiyasini shakllantirishning pedagogik va psixologik asoslari yoritilgan. Musiqa bolalarning estetik his-tuyg‘ularini, go‘zallikni anglash va qadrlash qobiliyatini rivojlantirishda muhim vosita sifatida talqin etiladi. Maqolada musiqa mashg‘ulotlarining ta’sirchanligi, bolalarda ijobiy emotsional muhit yaratishdagi ahamiyati hamda pedagogning estetik tarbiya jarayonidagi roli tahlil qilingan. Shuningdek, maktabgacha yoshdagi bolalarda musiqiy faoliyat orqali nafosatni shakllantirishda zamonaviy metodlardan foydalanishning samaradorligi ko‘rsatib berilgan.