O‘ZBEK XALQ CHOLG‘ULARI TASNIFI VA PEDAGOGIK AHAMIYATI (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek xalq cholg‘ularining tasnifi, ularning tarixiy rivoji, badiiy-ijrochilik imkoniyatlari hamda zamonaviy musiqa ta’limi jarayonidagi pedagogik ahamiyati tahlil qilingan. O‘zbek xalq cholg‘ulari qadimiy madaniyat qatlamlarini o‘zida mujassam etgani, yosh avlodda estetik did, milliy o‘zlik va ma’naviy qadriyatlarni shakllantirishdagi o‘rni ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, umumta’lim maktablari, bolalar musiqa va san’at maktablari, oliy ta’lim muassasalarida xalq cholg‘ularidan foydalanishning samarali metodlari ko‘rib chiqiladi.