MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA SAN’AT VA MUSIQIY IJODKORLIK ORQALI ESTETIK RIVOJLANISHNI TA’MINLASHNING SAMARALI YO‘LLARI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim jarayonida san’at, musiqa va ijodiy faoliyatning bolalar estetik tarbiyasini shakllantirishdagi o‘rni yoritiladi. Estetik tarbiya bolalarning go‘zallikni anglash, his qilish, baholash va yaratish qobiliyatlarini rivojlantirishga xizmat qilishi ta’kidlanadi. Maqolada rasm chizish, haykaltaroshlik, qo‘shiq aytish, ritmik harakatlar, teatrlashtirilgan o‘yinlar kabi faoliyat turlari orqali bolalarning tasavvuri, ijodkorligi va emotsional dunyosini boyitishning samarali usullari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, pedagogning estetik muhitni tashkil etishdagi roli, metodik yondashuvlari va bolalarning individual qobiliyatlarini rivojlantirishga qaratilgan innovatsion metodlar tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari san’at va musiqiy faoliyatni to‘g‘ri yo‘lga qo‘yish bolalarda nafaqat badiiy didni, balki ijtimoiy-madaniy kompetensiyalarni ham shakllantirishini ko‘rsatadi.