MAKTABGACHA TA’LIMDA BOLALARNI SPORT VA SAN’AT UYG‘UNLIGI ORQALI SOG‘LOM TURMUSH TARZINI SHAKLLANTIRISH (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda sog‘lom turmush tarzini shakllantirishda sport va san’at faoliyatining uyg‘unligi muhim omil sifatida tahlil qilinadi. Bolaning jismoniy, ma’naviy va estetik rivojlanishida harakatli o‘yinlar, musiqiy mashg‘ulotlar, raqs, rasm va teatr elementlari o‘zaro bog‘liq holda qo‘llanilganda, bu ularning sog‘lom, ijtimoiy faol, ijodkor shaxs sifatida kamol topishiga xizmat qiladi. Tadqiqotda zamonaviy pedagogik yondashuvlar, integratsion metodlar va xalq an’analari asosida sog‘lom turmush tarzini tarbiyalash mexanizmlari yoritilgan.