“ILK QADAM” DAVLAT O‘QUV DASTURI ASOSIDA RIVOJLANISH MARKAZLARIDA INTEGRATSIYALASHGAN TA’LIMIY FAOLIYATNI TASHKIL ETISH (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada “Ilk qadam” davlat o‘quv dasturi asosida maktabgacha ta’lim tashkilotlarida rivojlanish markazlari faoliyatini samarali tashkil etish, integratsiyalashgan ta’limiy yondashuvning mazmun-mohiyati, shuningdek, 4–5 yoshli bolalarning ijodiy va intellektual qobiliyatlarini rivojlantirishda markazlarning o‘rni yoritilgan. Tadqiqotda davlat hujjatlari, olimlar fikrlari va amaliy tajribalarga tayanilgan. Natijada, integratsiyalashgan ta’lim orqali bola shaxsining har tomonlama rivojlanishiga erishish imkoniyatlari tahlil qilingan.