MAKTABGACHA TA’LIM TIZIMIDA INKLYUZIF TA’LIMNI JORIY ETISHDA .MONTESSORIY METODIKASINING AHAMIYATI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tizimida inklyuziv ta’limni joriy etishda Montessori metodikasining ahamiyati tahlil qilinadi. Inklyuziv ta’limning mazmuni, maqsadi va uning bolalarning individual rivojlanishidagi roli yoritiladi. Shuningdek, Montessori metodikasining asosiy tamoyillari — shaxsga yo‘naltirilgan ta’lim, mustaqil faoliyatni qo‘llab-quvvatlash, sensor materiallardan foydalanish va moslashtirilgan muhit yaratish — inklyuziv guruhlar uchun samarali pedagogik yechim sifatida ko‘rib chiqiladi.