ФАЛСАФА ФАНИНИ ЎҚИТИШДА ТАЛАБАЛАРНИНГ ИЛМИЙ БАШОРАТЛАШ КЎНИКМАЛАРНИ ШАКЛЛАНТИРИШ ОМИЛЛАРИ (KONFERENSIYA, 2025)
Таълим парадигмалари асосида соҳани ривожланиш, унинг ҳозирги босқичидаги ижтимоий самарадорлигини тадқиқ этиш ва башоратлашни фалсафий-педагогик асослаш муаммоси долзарб ҳисобланади. Бўлажак педагогларнинг билим бериши ва уни назорат қилишида башорат этиш вазифаси, таълим-тарбиявий жараённи ташкил этиш ва унинг келажагини олдиндан кўра билиш, стратегик таҳлиллар асосида ахборотни олиш учун хизмат қилади. Ўқув жараёнининг ҳар босқичида ўқув материалининг маълум бўлаги бўйича мўлжалланган аниқ билим, малака ва кўникмалар етарлича шакллангани ёхуд шаклланмаганлиги башоратини текшириш имконини беради. Шунингдек, мақолада талабаларнинг башоратлаш кўникмаларни фалсафа фанини ўқитиш асосида шакллантириш омиллари ёритиб берилган.