BOLA PSIXIK TARAQQIYOTIGA FAOL TA’SIR QILUVCHI OMILLAR (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada bola psixik   taraqqiyotiga ta’sir etuvchi asosiy omillar; ijtimoiy, tarbiyaviy, faoliyat hamda emotsional –ruhiy   muhit omillari chuqur tahlil   qilinadi. Bola ruhiy rivojlanishiga oilaviy muhit, tarbiya uslublari, ta’lim tizimi, ijtimoiy muhit va genetik omillarning ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, bolada ijtimoiy va intellektual   rivojlanish   jarayonlarini   boshqaruvchi asosiy psixologik   omillar ilmiy jihatdan izohlanadi.  Maqola natijalari pedagog va psixologlar uchun shaxs   sifatida shakllanishini chuqurroq   tushunishga yordam beriladi.  Maqolada bola psixik rivojlanishining tabiiy   va   ijtimoiy shart-sharoitlar, shuningdek, ota-ona   va   pedagoglarning bola shaxsini   rivojlantirishdagi roli   yoritilgan.