MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA RIVOJLANTIRUVCHI MUHITNI TASHKIL ETISH MASALALARI (KONFERENSIYA, 2025)
Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida rivojlantiruvchi muhitni tashkil etishning maqsad va vazifalari yoritilgan, rivojlantiruvchi muhit tushunchasi, uning bolalar shaxsiy rivojlanishidagi o‘rni hamda ta’lim-tarbiyaviy jarayondagi ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, maktabgacha ta’limda estetik, didaktik, ijtimoiy-madaniy va axborot texnologiyalari asosida muhit yaratish yo‘nalishlari ko‘rib chiqilgan. Maqolada zamonaviy yondashuvlar — STEAM, Montessori tizimi va o‘yin texnologiyalari asosida bolalar faoliyatini rivojlantirish imkoniyatlari ochib berilgan. Tadqiqot natijasida rivojlantiruvchi muhit bolaning ijodiy tafakkuri, mustaqil fikrlashi va ijtimoiy faolligini shakllantirishda muhim omil ekanligi asoslab berilgan.