MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA NUTQ RIVOJLANISHINI SHAKLLANTIRISH (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda nutq rivojlanishini shakllantirish jarayoni keng yoritilgan. Bolaning nutqi rivojlanishida o‘yin, suhbat, dramatizatsiya, ko‘rgazmali metodlar va ota-ona hamda tarbiyachi hamkorligining o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, nutq madaniyati, muloqot va tafakkur rivojiga ta’sir etuvchi pedagogik omillar ko‘rsatib o‘tilgan.