BOLALARNING KOMPLEKS RIVOJLANISHI: INTELLEKTUAL, IJTIMOIY-EMOTSIONAL VA JISMONIY TARBIYA INTEGRATSIYASI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada bolalarning kompleks rivojlanishi jarayonida intellektual, ijtimoiy-emotsional va jismoniy tarbiya yo‘nalishlarining o‘zaro uzviy bog‘liqligi va integratsiyalashgan pedagogik yondashuvning afzalliklari ilmiy-nazariy asoslar bilan tahlil qilinadi. Maktabgacha va boshlang‘ich ta’lim jarayonida integratsiya tamoyillariga asoslangan ta’lim-tarbiya metodlarining samaradorligi ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, intellektual rivojlanishning kognitiv jarayonlarga ta’siri, ijtimoiy-emotsional rivojlanishning shaxslararo munosabatlarni shakllantirishdagi roli hamda jismoniy tarbiyaning sog‘lom psixofiziologik holatni ta’minlashdagi ahamiyati batafsil yoritiladi. Maqola bolani har tomonlama rivojlantirishga qaratilgan zamonaviy pedagogik konsepsiyalar, integratsiyalashgan o‘yin va ta’lim texnologiyalari asosida yozilgan.