BOLALARNI MAKTABGA TAYYORLASHDA ELEMENTAR MATEMATIK TASAVVURLARNING SHAKLLANGANLIK AHAMIYATI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada bolalarni maktabga tayyorlash jarayonida elementar matematik tasavvurlarni shakllantirishning nazariy va amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, bolalarni maktabga tayyorlash jarayoni ularning aqliy rivojlanishida, xususan, matematik tasavvurlarni shakllantirishda muhim ahamiyat kasb etishi, matematik fikrlash, mantiqiy tafakkur va bilish faoliyatini rivojlantirishda matematik tasavvurlar tizimining o‘rni yoritiladi.