BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA IMLOVIY SAVODXONLIKNI SHAKLLANTIRISHNING O‘ZIGA XOS JIHATLARI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu tezisda boshlang‘ich ta’limda imloviy savodxonlikni shakllantirishning psixolingvistik asoslari va metodik yondashuvlari tahlil qilinadi. O‘quvchilarning yosh xususiyatlari, kognitiv rivojlanishi hamda yozma nutq malakasini shakllantirishda ko‘rgazmali vositalar, bosqichma-bosqich o‘qitish, interfaol metodlarning samaradorligi yoritiladi. Tadqiqot imloviy xatolarni tipologik o‘rganish va ularni bartaraf etish strategiyalariga asoslanib, boshlang‘ich sinflarda to‘g‘ri yozuv malakasini rivojlantirishning samarali yo‘llarini ko‘rsatadi.