MAKTABGACHA TAʼLIM TASHKILOTLARIDA TABIAT BILAN TANISHTIRISH ISHIGA METODIK RAHBARLIK (KONFERENSIYA, 2025)
Maqolada Maktabgacha taʼlim tashkilotlarida (MTT) bolalarni tabiat bilan tanishtirish ishiga metodik rahbarlik qilishning nazariy va amaliy asoslariga bagʻishlangan. Unda tarbiyachilarning ushbu yoʻnalishdagi faoliyatini samarali boshqarish, kuzatish, tajriba-sinovlar va mehnat kabi asosiy metodlarni yosh xususiyatlariga mos holda qoʻllashga doir yoʻl-yoʻriqlar tahlil qilingan. Metodik rahbarlikning rejalashtirish, tabiat burchagini tashkil etish va tarbiyachilar malakasini oshirish jarayonidagi muhim oʻrni yoritilgan. Maqola tabiat bilan tanishtirish jarayoni sifatini oshirish orqali bolalarda ekologik madaniyat va tabiatga mehr-muhabbatni shakllantirish strategiyasini taklif etadi.