BOLALARNING SHAXSIY RIVOJLANISHIDA O‘YIN FAOLIYATINING O‘RNI VA AHAMIYATI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqola maktabgacha yoshdagi bolalarning shaxsiy rivojlanishida o'yin faoliyatining o'ziga xos o'rni va ahamiyatini tadqiq qilishga bag'ishlangan. Maqolada o'yin faoliyatining bolaning shaxsining barkamol rivojlanishidagi beqiyos o'rni, uning orqali bola nafaqat bilim va ko'nikmalarni o'zlashtirishi, balki o'zini anglashi, his-tuyg'ularini ifoda etishi va ijtimoiy hayotga tayyorlanishi masalalari yoritilgan. O'yin faoliyatining bolaning intellektual, hissiy, ijtimoiy, jismoniy va ijodiy rivojlanishiga ta'siri tahlil qilingan. Shuningdek, "Bola huquqlari to'g'risida"gi Qonun va davlat talablari asosida o'yin faoliyatini tashkil etishning huquqiy asoslari ko'rib chiqilgan.