BOLALARNING KOMPLEKS RIVOJLANISHINING NAZARIY VA AMALIY ASOSLARI (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu mavzu bolaning uyg‘un va har tomonlama rivojlanishida turli tarbiya sohalarining (intellektual, ijtimoiy-emotsional va jismoniy) o‘zaro integratsiyasining muhimligini ilmiy jihatdan asoslaydi. Unda shaxs shakllanishining ilk bosqichlarida faqat bilim berish (intellekt) bilan cheklanmasdan, balki bolaning hissiyotlarini boshqarish (emotsional tarbiya), jamiyatda o‘zini tuta bilish (ijtimoiy tarbiya) va salomatligini mustahkamlash (jismoniy tarbiya) kabi jihatlarning birgalikda olib borilishi zarurligi ko‘rsatiladi. Integratsiyalashgan yondashuv bolalarda tanqidiy fikrlash, empatiya, stressga chidamlilik va faol hayot tarzini shakllantirish orqali ularning kelajakdagi muvaffaqiyatlari uchun mustahkam poydevor yaratish imkonini beradi. Mavzu zamonaviy ta’lim tizimida bu integratsiyani amalga oshirishning samarali usullari va mexanizmlarini tahlil qilishga qaratilgan.