MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNI NUTQINI O‘YIN ORQALI RIVOJLANTIRISH VA YAXSHILASH (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalar nutqini o‘yin orqali rivojlantirish masalasi yoritilgan. Nutqning fonetik, grammatik va leksik jihatlarini shakllantirishda o‘yin faoliyatining o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, bolalarning tovushlarni to‘g‘ri talaffuz qilish, so‘z boyligini kengaytirish hamda grammatik shakllarni o‘rganishida o‘yin texnologiyalarining samaradorligi misollar orqali asoslab berilgan.