MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALAR BILAN ISHLASHDA ART-TERAPIYADAN FOYDALANISHNING AHAMIYATI (KONFERENSIYA, 2025)
Maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning psixologik va emotsional holatini art-terapiya (sanʼat bilan davolash) metodlari orqali yaxshilashning ahamiyatini tahlil qiladi. Bolalar ogʻzaki ifodalashga qiynaladigan ichki his-tuygʻulari, qoʻrquvlari va xavotirlarini ijodiy faoliyat (rasm, loy, qum) orqali tashqi obyektga koʻchirishning mexanizmlari yoritilgan. Art-terapiya bolaning emotsional rivojlanishi, stressni yengishi, kognitiv qobiliyatlari va ijtimoiy moslashuvini tezlashtiruvchi samarali vosita sifatida asoslangan. Maqola MTTda tarbiyachilar va psixologlar tomonidan qoʻllanilishi mumkin boʻlgan "Qoʻrquv rasmi" kabi amaliy usullarning ahamiyatini koʻrsatadi.