MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNI BADIIY ADABIYOTGA JALB ETISHDA AN’ANAVIY ISH SHAKLLARIDAN FOYDALANISH (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada Termiz shahridagi 21-sonli maktabgacha ta’lim tashkilotida maktabgacha yoshdagi bolalarni badiiy adabiyotga jalb etish maqsadida tayyorlov guruhi misolida o‘tkazilgan tadqiqot natijalari yoritilgan. Tadqiqot jarayonida bolalarning ta’lim sohalarini o‘zlashtirish darajasi o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, guruhda ijtimoiy-kommunikativ rivojlanish, nutqning shakllanishi, bilish faoliyatining rivojlanishi hamda badiiy-estetik qobiliyatlarda sezilarli o‘sish kuzatildi.