INGLIZ TILI LEKSIK TIZIMINING SEMANTIK TAHLILI VA O‘QITISH JARAYONIDAGI QIYINCHILIKLAR (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada ingliz tili leksik tizimining asosiy semantikxususiyatlari, leksik birliklarning ko‘pma’nolilik, sinonimiya, antonimiya,omonimiya kabi hodisalari hamda leksik-semantik maydonlar doirasidagi o‘zarobog‘liqlik tahlil qilinadi. Shuningdek, ingliz tilidagi murakkab semantikmunosabatlarning o‘qitish jarayonida uchraydigan asosiy qiyinchiliklarga sababbo‘lishi, talabalarning lug‘at boyligini rivojlantirishda samarali metodlar va interaktivyondashuvlar ko‘rib chiqiladi. Maqola ingliz tili o‘qituvchilari uchun leksiksemantika masalalarini o‘rgatishda metodik tavsiyalar ham beradi