CHALLENGES OF TRANSLATING ADVERTISING TEXTS (KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada reklama matnlarini tarjima qilish jarayonida yuzaga keladiganlingvistik, madaniy va pragmatik muammolar tahlil etiladi. Reklama diskursiningpersuaziv (ta’sir ko‘rsatishga yo‘naltirilgan) xususiyati tufayli tarjimon til jihatidananiqlikni saqlagan holda, madaniy jihatdan mos va maqsadli auditoriya uchun qabulqilinarli mazmun yaratishi zarur bo‘ladi. Maqolada ekvivalentlik, madaniymoslashtirish, uslubiy vositalar, tarjima qilinishi qiyin bo‘lgan birliklar hamda tarjimajarayonidagi ijodkorlik kabi asosiy masalalar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, mazkurqiyinchiliklarni bartaraf etishda qo‘llaniladigan bir qator tarjima strategiyalari hammuhokama qilinadi