Bo‘lajak tarjimonlarga chet tilini o‘rgatishda ommaviy axborot vositalari materiallarining o‘rni va ulardan samarali foydalanish masalalariga doir (Nemis tili misolida) (KONFERENSIYA, 2025)
Maqolada xorijiy tillarni o‘qitishning mahalliy metodologiyasidamavjud bo‘lgan tilni o‘rganish muhitini yaratish uchun obyektiv qiyinchiliklarniOAV materiallari yordamida bartaraf etish imkoniyatlari keltirilgan. Globalraqamlashtirish va internet resurslaridan unumli foydalanish orqali, zamonaviyOAVning (Internet, nemis radiostansiyalari, gazeta va jurnallari) o‘quv jarayonidagio‘rni va ularni qo‘llash imkoniyatlari tasvirlangan.